Notice: Undefined variable: subjects in /var/www/vhosts/babolmorad.ir/httpdocs/include/show_post.php on line 84
امامزاده هادی و زینب خاتون علیهما السلام - پایگاه اطلاع رسانی باب المراد حضرت قاسم ابن علی النقی (ع)

امامزاده هادی و زینب خاتون علیهما السلام

آستان مقدس امامزادگان شاهزاده هادى و زینب خاتون (علیهما السلام) در شهرستان آران و بيدگل، شهر بیدگل، خیابان شهدا واقع شده است.

نسب این امامزادگان بزرگوار طبق اسناد موجود و روایت بزرگان محل به حضرت امام سجاد (علیه السلام)   می رسد.

امامزاده هادی (علیه السلام) فرزند بلا فصل سید الساجدین؛ علی بن الحسین (علیه السلام) که مرقد شریف و مطهر این بزرگوار در آران و بیدگل واقع و ملجأ و پناهگاهی برای درماندگان می باشد.

این ساختمان قدمتی 500 ساله داشته و از دوران صفویه تاکنون باقی مانده است. دو گلدسته به ارتفاع 25 متر از کف در دو طرف سقف گنبد مانند امامزاده قرار گرفته که کاشیکاری شده است. مساحت صحن حیاط زیارتگاه 14000 هزار متر مربع می باشد. مساحت خود بقعه بعلاوه ایوانهایش 500 متر می باشد که در جوار آن مسجدی نیز ساخته شده است که مساحتی بالغ بر 420 متر مربع داشته و همچنین شبستانی به مساحت 640 مترمربع دارد. ضریحی فلزی از جنس نقره و آب طلا در ابعاد 3×3 روی سنگ مزار امامزادگان شریف قرار گرفته است. تزئینات بقعه شامل نقاشی هنرمندانه سقف آن است که به دوران قاجاریه بر می گردد. ایوان صحن شمالی این بنا آینه کاری زیبا و نفیسی داشته که چشم هر بیننده ای را به خود خیره می کند. در گوشه صحن شمالی زائرسرائی در دو طبقه به متراژ 300 متر مربع در حال احداث بوده که این اولین زائرسرای بقاع شهرستان می باشد.

مردم و اهالی شهر نسبت به این امامزادگان شریف احترام و ارادت ویژه قائل می باشند. همچنین بنا به گفته مردم روز زیارتی ایشان روز عاشورا که روز شهادت امامزاده هم بوده است می باشد که هر ساله هیئات محترم مذهبی در این امامزاده بزرگوار حضور بهم می رسانند.

در کتاب زینت الواعظین منقول است، زمانی که امام رضا (علیه التحیه و الثناء) از مدینه طیبه به سوی شهر طوس روانه گردیدند و گذر آن حضرت به این شهر افتاد. دستور دادند که آن بقعه بر سر تربت آن حضرت ساخته شود و آن بقعه بر قرار بود تا زمان خلافت (معتصم) ملعون که بقعه همه امامزادگان را ویران نمود در نتیجه آن بقعه را هم خراب کردند تا آنکه زمان امامت و خلافت امام حسن عسکری (علیه السلام) رسید و آن حضرت به طوس شرفیاب شدند در همان قلعه ظهور نزول اجلال فرمودند و بر بی کسی و بی یاری آن حضرت بسیار گریستند و حکم کردند که بقعه ای بر سر تربت آن حضرت بنا نمایند و سپس آن حضرت روانه مقصد (طوس) گردیدند تا در زمان مراجعت مدتی در آن سرزمین توقف نمایند تا آن بقعه به اتمام رسد و خادمی برای آن بقعه شریف تعیین کردند و از آنجا روانه قم گردیدند در زمانی که آن حضرت پای مبارک در رکاب سعادت می نهادند (شیخ کاظم) که آن حضرت نایب الشرع آن ناحیه بود در خدمت آن حضرت عرض نمود که فدای شما شوم. حرمت این تربت پاک و ثواب زیارت این مکان برای زائرانش به چه اندازه است؟ آن حضرت از این سخن به گریه آمدند و فرمودند: ای کاظم، ای کاظم زخم دلم را تازه کردی. به خدا قسم که هر که در این خاک پاک این تربت را زیارت کند، با هر دفعه زیارت این تربت پاک ثواب چهل حج و عمره را در یابد که با ما اهل بیت اعمال به جای آورده باشد و هرگاه از اصحاب ما اهل بیت احدی به زیارت این تربت پاک مشغول گردد، از روی خضوع و خشوع، ما اهل بیت در شب اول قبر او را زیارت می نماییم.
بعد از گفتگو آن حضرت روانه شهر قم گردیدند. (شیخ کاظم) تا مادامی که حیات داشت شب و روز پا از سر آن تربت نگه و مسلم است که قبر آن بزرگوار در کنار قلعه (وج) که حال در سمت قبله بیدگل است؛ در آن مکان شریف واقع است پس خوشا به احوال آن کسانی که قدر و مرتبه آن بزرگواران را بدانند و از روی اخلاص به شرف زیارت آن بزرگوار نائل شوند. و این نوشته از (بحرالانساب) گرفته شده و نوشته مطابق اصل است و خلافی ندارد.

همچنین این امامزاده بزرگوار دارای قبرستان و وجود گلزار شهدای بیدگل در صحن جنوبی این بقعه بر ارزشهای فرهنگی آن افزوده است.

تصاویر